Bebek SPA ve Hidroterapi

Ülkemizde ve tüm dünyada son dönemde bebek SPA merkezlerinin sayısı giderek artıyor. SPA suyla gelen sağlık anlamındadır. Yaygınlaşan bu hizmet bebeklere çok fazla fayda sağlıyor. Hidroterapi ve SPA bebeklerin kas ve motor gelişimini destekliyor. Kolik ve gaz sancısı problemleri olan bebeklerin de rahatlamasını sağlıyor.

Bebekler bu merkezlerde kendilerine uygun su havuzlarına giriyorlar. Bebeğin girdiği havuz aynı zamanda jakuzi özelliği olan havuzlardır. Bu aşamada hidroterapi hizmeti devreye giriyor. Hidroterapi bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişimini destekler. Boyun simidiyle belirli bir sıcaklıkta dolan havuzda sağlıklı bir vakit geçirmeleri sağlanıyor. Bebekler suyun içerisinde kas ve motor gelişimlerini destekleyecek hareketler yapıyor. Bu hareketler sonrasında bebek sudan çıkarıldığında bir uzman tarafından masajla rahatlatılıyor.

Suyun dinlendirici gücü bebekleri rahatlatırken annelere de bu esnada sosyalleşme ve dinlenme fırsatı veriyor. Bu merkezlere düzenli olarak giden bebeklerin, motor becerilerinde ve kaslarında güçlenme gözlemlenmiştir. Gaz sancısı ve kolik ağrıları çeken bebeklerde bu olumsuzlukların azalması da söz konusudur.

Hidroterapi uygulamasında bebeğe verilen hava kabarcıkları fizyolojik gelişimi destekleyecektir. Bu aktiviteler bebeğin daha bilinçli ve kontrollü hareket etmesine katkı sağlar. Ayrıca su bebeğin göğüs kafesine bir basınç uygular. Bu basınç bebeklerde akciğerlerinin kapasitesini ve göğüs kaslarını güçlendirecektir. Bebek düzenli bir şekilde bu hizmeti aldığında, denge ve koordinasyonu gelişir. Kalp ve dolaşım sistemi hareketlenirken, sinir sistemi rahatlaması söz konusu olur. Bebeklerde yemek yeme, gaz ve uyku problemleri bu aktiviteyle en aza indirilebilir.

Özellikle 0-1 yaş bebeklere çok katkısı bulunan bu aktivitenin ayda en az 2 kez yapılmasında fayda sağlanacaktır. Ayrıca bu aktiviteyle bebeklerin sosyal ve psikolojik gelişimi de desteklenir. Ebeveyn ve bebek arasındaki bağ güçlenir. Bebeğin bağımsızlığı ve özgüveni desteklenmiş olur.